Profile Photo

Второ заседание по Административно дело 228/2024г

  • Public Group
  • 3 months, 4 weeks ago
  • 0

    Posts

  • 1

    Members

Description

От компанията отбелязват, че искат да направят черните зимни трюфели по-популярни на международния пазар, за да отговорят на нарастващата разлика между търсенето и предлагането, утежнена от процесите на урбанизация и обезлесяване, както и изменението на климата. То може да се извършва само в поземлени имоти в земеделски и урбанизирани територии, както и в горски територии, собственост на физически и юридически лица. Днес това куче е високо ценено заради изключителния си интелект, както и способността му да върви в крак с господаря си на лов. Описание Електронен нашийник с дистанционно за дресура на куче Продукта е водоустойчив и презареждащ. Но такова куче е доста скъпо – от 2000 до 4000 евро с родословие. Цената й на международните пазари силно варира, но най-ценният и най-рядък – Алба, може да достигне 5-6 хиляди евро за килограм. Там тревата е почти изсъхнала и е силно разредена. Радослав от Угърчин попаднал на трюфела случайно, когато си косял тревата. Едни от тях се обединиха в група за да поемат управлението на този бизнес, така да се каже.
Изследвания показват, че продукцията е била доста по-голяма в по-ранни години и постепенно намалява, което става причина цената им да се покачва. Нужно им е валидно разрешително, издадено от изпълнителния директор на БАБХ или упълномощено от него лице. Друг важен ориентир е рояк мухи или насекоми, които се намират близо до дървото. Най-скъп и рядък е белият трюфел, известен още като “трюфел от Алба или Пиемонт”. По-рядко се открива белият трюфел, който от време на време доближава до галактически цени на международните пазари и може да донесе огромни облаги на така наречен ловци на трюфели. По това време в Европа е забранено да се добиват. Затова сега се използват малки и подвижни породи кучета, като например кокер шпаньол. В моя блог ще намерите подробни ръководства за грижи за различни породи кучета, а също така предоставям практически съвети за това как да обучавате кучето си въз основа на най-новите и най-ефективни техники. Лошото е, че в момента поради липса на такъв закон, българите, които се занимават с култивиране на трюфели, не могат да бъдат регистрирани като земеделски производители, което им пречи да участват в различни проекти. Заради слаба реколта тази година, цените им са дори по-високи от обикновено.
В сътрудничество с фермери Ilsar работи върху площ от 117,5 акра. В процеса на производство са включени местни фермери. Трюфелите сa грудковидна подземна гъба, без корен и без стебло, която расте в симбиоза около корените на т.н. Всеки трюфел има различен вкус, което се дължи на вида на корена му, по кое време расте и какви бактерии го обитават. Все пак късметът се усмихва на малцина и те за кратко време могат да натрупат добри доходи от събиране на трюфели. Успешното събиране на трюфели може да отнеме около десетилетие. “Разрешителното струва около 40 лв. Белият се движеше от 500 до 1500 лв./кг, като средно вървеше по 800 лв. Белият трюфел (Tuber magnatum pico) е най ценният и скъп сред събратята си. ХАРАКТЕРИЗИРА СЕ С ЛЕК ЧЕСНОВ АРОМАТ, ПОДОБЕН НА АРОМАТА НА БЕЛИЯ ТРЮФЕЛ(TUBER MAGNATUM PICO).ПРИ ОСТАНАЛИТЕ ВИДОВЕ ТРЮФЕЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ В КУЛИНАРИЯТА, СЕ ПОЯВЯВАТ В ПО-МАЛКА ИЛИ ПО-ГОЛЯМА СТЕПЕН ИЗВЕСТНИ НЕДОСТАТЪЦИ НАРЕД С ОСНОВНИТЕ ИМ ДОБРИ ВКУСОВИ КАЧЕСТВА. ВЪПРЕКИ, ЧЕ МНОГО ВИДОВЕ СА ИЗВЕСТНИ КАКТО В ЕВРОПА ТАКА И В БЪЛГАРИЯ, САМО НЯКОЛКО ОТ ТЯХ ИМАТ КУЛИНАРНА СТОЙНОСТ.
ТОЗИ СПЕЦИАЛЕН ВИД ГЪБА Е ОЦЕНЕН ЗАРАДИ СВОЯ СИЛЕН И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН АРОМАТ, ЗАЩОТО СА МНОГО РЕДКИ И ТРУДНИ ЗА НАМИРАНЕ .ТЪРСЯТ СЕ ПРЕДИМНО С ДОБРЕ ОБУЧЕНИ КУЧЕТА, КАТО НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНАТА ПОРОДА В БЪЛГАРИЯ Е КОКЕР ШПАНЬОЛ.ИЗПОЛЗВАТ СЕ СЪЩО ТАКА И БРЕТОН ШПАНЬОЛ, ЛАБРАДОР, ЛАГОТО И ДР. ТРЕСКАТА ЗА „ЧЕРНОТО ЗЛАТО” Е ЗАВЛАДЯЛА И БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ! София като управляващ и представляващ търговско дружество в столицата, като извършител, в съучастие с В.Д., на 57 г., като помагач, направил опит да бъде получена от държавния бюджет неследваща се парична сума в особено големи размери – 9 668 160 лв., представляващ ДДС за възстановяване. Днес 5-6 души в Угърчин се занимават легално с трюфели. Смята се, че хората, които се занимават с това у нас са около 10 хиляди, но броят им не е постоянен, защото някои се отказват, когато цената им намалява в световен мащаб. А пък на другите хора, аз им записвах килограмите кой колко е набрал и се разплащах с тях. Задължение на търговците е да си водят дневник, а крайните купувачи да пазят превозните билети, с които са им доставени трюфелите, цели три години. След това трюфелите се отглеждат в контролирани парникови условия в продължение на две години и разсадът се засажда на земя в Голанските възвишения.

 

New Report

Close