Profile Photo

Как да ОТГЛЕЖДАТЕ ТРЮФЕЛИ – Практическо ръководство със съвети

  • Public Group
  • 3 months, 4 weeks ago
  • 0

    Posts

  • 1

    Members

Description

А по въпроса за култивираните трюфели не съм чувал за никакъв г-н Калоянов, което според мен говори за неговата въпиюща некомпетентност относно отглеждането им,. По техни думи в нито една европейска или световна дестинация не съществува подобно ограничение, дори напротив – има механизми за насърчаване на по-висок добив. Според тях това нарушава принципа на ЕС за свободно движение на стоки, услуги, хора и капитали. Др. Калоянов , а Вие с голямо познание как въобще може да сравнявате култивирането на трюфел и копаенето, а извинете лова му , че да говорите за извоюване на привилегии. Тези са Tuber magnatum или Пиемонтски бял трюфел, на Tuber melanosporum или черен трюфел, на Tuber brumale или зимен трюфел и на Tuber aestivum или летен трюфел. Още повече, Трюфели че в момента е сезонът на два други вида трюфел – черен зимен (Tuber brumale) и на вида борчии (Tuber borchii). Когато и ти направиш градина тогава ще се изказваш относно култивирания трюфел. Доколкото знаем ти си ловец на трюфели. За да имате добре обучено и професионално куче за откриване на трюфели трябва да знаете няколко основни правила, първо че, това куче ще го гледате в продължение на години, а не само за един сезон, второ подходящата порода за откриване, маркиране и донасяне на трюфели и трето но не на последно място подходящ треньор.Също така трябва да сте наясно че, периода на обучение е доста труден и продължителен, все пак кучето не е машина , за това трябва да имате голямо търпение.Много важни неща за кучета търсачи на трюфели са то да може да прави апорт, добре да се ориентира в работното поле а тоест планини и гористи местности, да разпознава видовете трюфели и да изпълнява командите седни, търси, донеси, на място и да върши работата си с любов и страст.Така то ще ни служи вярно и с желание.
Продавам съвсем пресни трюфели за консумация и обучение на куче. Николета Симон е експерт в изграждането на плантации с микоризирани фиданки от Il Tartufo alba. Редките гъби винаги са били много скъпи, римляните са ги прибирали от Западна Азия и Северна Африка, без да подозират, че растат под краката. 2. Предложената норма за добив от максимум 20 кг/дка е без правна обосновка, твърдят производителите. Предложените срокове за добив на култивирани трюфели не Трюфел продукти с намалени цениа съобразени с жизнения цикъл на неприятелите, обосновават се от Асоциацията и добавят, че за производството са важни целостта, ароматът и формата на култивираните трюфели. 3. Срокът за добив в частните градини да не се съпоставя с лова на диворастящи трюфели. Като цяло производителите държат на идеята за справедлив и гъвкав закон и на подкрепата за бранша, с помощта на които производството на култивирани трюфели би могло да се наложи като съвременен отрасъл на земеделието. Мотивът на производителите е, че минават години в очакване на първите плодове и в първите години младите градини не генерират никакви приходи. Лаготто Романьоло е куче, което е специално отгледано за намиране на трюфели по всякакъв вид терени.
Той има брутално количество минерали от всякакъв вид, въпреки че тези, Трюфел продукти с намалени цени които са най-присъстващи в трюфела, са калий, магнезий, фосфор и желязо. Той открива първия черен трюфел у нас – между Угърчин и Ловеч. Той смята, че трябва да се направи проучване на екологията на трюфелите, за да се създадат правилни и работещи регламенти. Някои умници искат да сложат ръка на всеки един бизнес от който се печели. През септември започва събирането на прочутия бял трюфел (Tuber magnatum), който се събира, заедно черния есенен трюфел до края на декември. Рекордна цена на продажба на единичен трюфел е 330 000 долара, а най-големият, открит досега е 1,89 кг, продаден на търг за 61 250 долара. Макар трюфелите да нямат ярки цветове и свеж вкус, и да не са от групата на плодовете и зеленчуците, се оказва, че те са изключително богати на витамини и минерали. И те са на прага на успеха.
Фалитът е 100%. Трябва да бъде на база изкараната продукция! Изкуственото отглеждане на трюфели може да бъде добър бизнес, но само с правилния подход и значителна първоначална инвестиция. В Италия и Франция той е култивиран и се отглежда на цели плантации”. У нас също вече има фирми, които предлагат фиданки, заразени с мицел, но още е твърде рано да се каже, дали инвестицията в тях си заслужава – първата реколта е 5-6 години след засаждане. До 29 декември продължава общественото обсъждане на първия Закон за трюфелите у нас. При нас можете да сте сигурни, че ще намерите отлични трюфели на страхотна цена. В същото време се задължава да продава само на прекупвачите. Нужно ни е законодателство, което да защити гъбата, в момента се бере и изкупува зелена. От Асоциация на производителите на култивирани трюфели в България вече излязоха с официалното си становище, в което обясняват защо са притеснени и разочаровани от предложенията на земеделското министерство. Така че разгледайте нашата гама, със сигурност ще намерите това, което търсите. Оказва се, че в подготовката и работния етап на проектозакона не са участвали членове на асоциацията – производители и собственици на градини с трюфелни насаждения. Поради това, че трюфелите се откриват около корените на дърветата, преди търсачите на трюфели са използвали прасета, които изравяли дивите трюфели.

 

New Report

Close