Profile Photo

Коледни плодови трюфели

  • Public Group
  • 3 months, 3 weeks ago
  • 0

    Posts

  • 1

    Members

Description

Най-реалистично е отглеждането на черни трюфели. В допълнение към Франция, такива гъби се отглеждат в Китай (сега страната е лидер в отглеждането на трюфели), Великобритания, САЩ, Швеция и Испания, както и в Австралия и Нова Зеландия. Упадъкът на селскостопанската индустрия в страната се отрази и на отглеждането на трюфели. Едва ли някой се съмнява, че сред разнообразната и богата природа в страната ни няма да има и от онези ароматни гъби, които струват цяло състояние на световните пазари. В село Lorgues en Provence има ресторант с богата гама от ястия с трюфели в менюто. Гъбата се претегля в ресторант на много точен кантар. Гъбата може да се сервира в чист вид, а за подчертаване на вкуса се предлага със сметанов или винен сос. Прочетете нататък, за да научите всичко за тяхните неповторими качества и защо зехтинът с черен трюфел е толкова подходящ за вашата кухня. Можете да научите повече за гъбите трюфели от следното видео на Galileo. Можете да намерите такава гъба в горите – както широколистни, така и смесени (трюфелите са изключително редки сред иглолистните дървета). Древните римляни смятали тази гъба за лечебна и повишаваща потентността. То е перфектно за овкусяване на паста, ризото, сосове, салати и много други.
Резените гъби често се гарнират с черен хайвер, охлюви и други екзотични ястия. Цената на този вид гъби е много висока.Килограм от такъв деликатес струва от 400 евро. На този етап обаче все още липсва яснота как точно ще се случва това, предава NOVA. Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. На цвят кокосовото масло е бяло до бледожълто и няма особен или силен мирис, а само леко и приятно ухание. Тъй като гъбата има кратък срок на годност (2-4 дни след прибиране), тя се консумира прясна само през сезона на бране. Зехтините с трюфели могат да се използват като заместител на пресните трюфели в ястията или заедно с тях за подсилване на неустоимия аромат и вкус. Предвиждат се административни наказания за унищожаване на естествени находища на трюфели, за осъществяване на дейност със забранени методи, забранени средства, в забранено време, забранено място, съответно за изкупуване, търговия и преработка на неузрял трюфел или такъв добит без надлежно разрешително. И тази година гостите на фестивала ще могат да опитат ястия с трюфели, както и да участват в приготвянето на паста с гъбите за хиляда души. Това предвижда проект на Закон за трюфелите, внесен в парламента от група депутати.
Малките трюфели се използват за приготвяне на пълнежи за пайове и сосове от трюфели. Всяка година все по-малко и по-малко се събират от френските плантации за гъби от трюфели. Гъби с размер на гроздово зърно се събират около 30%. Останалите гъби са още по-дребни, затова са по-евтини и се използват предимно за приготвяне на сосове. Напоследък доста магазини предлагат качествен шоколад за направа на бонбони. Прилича много на Tuber Magnatum, но е много по-малък и на вкус е съвсем различен, въпреки че има доста силен аромат. Заради специфич­ния си вкус, аромат и като източ­ник на ценни здравос­ловни вещес­тва, включително антиок­сиданти, трюфелите са добре поз­нати от древ­ността като деликатес, а в някои периоди са извес­тни като „кул­това храна” или „диамант”. Но си струва да се опитате да приложите тази рецепта. Изследователите установили, че те би трябвало да активират конкретни рецептори и ако такива съществуват, то нашият организъм би трябвало да отделя вещества, които също действат на тези рецептори. Добавянето на трюфели към зехтина му придава уникални аромати и вкусове, които не могат да бъдат постигнати по друг начин. Запознайте се с нашите уникални продукти – зехтин екстра върджин с черен и бял трюфел.
Какво е екстра върджин зехтин с черен и бял трюфел? Екстра върджин зехтинът с черен и бял трюфел представлява студено пресовано маслиново олио, съчетано с тези ценни гъби. Около 10% от реколтата е с размер на орех – тези трюфели се класифицират като клас Екстра. Често трюфелът действа като допълнение към основното ястие. Една порция трюфел за едно ястие рядко е повече от 5-8 грама. Вкусно лакомство за чай със собствените си ръце. Те са склонни да купуват трюфели, с които да украсят храната си. Те твърдят, че добавянето на тази гъба към козметиката помага за стягане на кожата, премахване на старчески петна и справяне с фините бръчки. Най-често трюфелите се купуват в малки количества за ресторанти. Най-често използваните породи са ретривър и алагото, с което работят предимно в Италия и Франция. Отглеждането на гъби трюфели във Франция започва през 1808 г., когато са засадени първите дъбове трюфели. Когато се потопи във вода, трюфелът има вкус на соев сос. Отгледаният в Китай трюфел е по-малко ароматен, но привлича с ниската си цена и голямото сходство на външен вид и вкус с френския си аналог.За да се подобри качеството на гъбите, доставяни от Китай, те се смесват с трюфели, отглеждани във Франция.

 

New Report

Close