Profile Photo

Най-скъпият в света гъбен трюфел

  • Public Group
  • 3 months, 1 week ago
  • 0

    Posts

  • 1

    Members

Description

На местата, където има трюфели вечер (по залез слънце) можете да видите рояци мухи жълтеникави. На мястото на отрязъка сложете стреч фолио, а останалата част, която ще пазите, увийте в дишаща материя и върнете в кутията. На практика има много видове трюфели и други подземни гъби, които могат да се объркат поради незнание с този така желан вид. “Тези, които сме се събрали тук, не членуваме в асоциации. Когато се заговори за скъпи и луксозни хранителни продукти, сред първите асоциации са черният хайвер, шафранът и трюфелите. Какъв е вкусът на трюфелите? Сега можете да добавите в тигана, тенджерата или купата на пасатора за сосове. Сега гъбата ще живее собствен живот, съхранявайки качествата си непроменени за около месец на температура между 2 и 7 градуса. Най-добрите бели трюфели идват от италианския регион Пиемонт, по-специално около град Алба. Стартерите включват Фондю с бели Алба трюфели и Алба телешко карпачо. За основно ястие, гостите ще избират между Ризото с пармезан, Пържени яйца, Телешки скалопини или Талиатели ала Албезе, подправени с ароматната гъба, а за десерт – ванилов сладолед с бели трюфели. Заслужаващото цената си меню предлага всичко, от апетитни предястия и паста до неустоими основни ястия и десерт. „Осъзнаваме, че много гости търсят автентична италианска храна и това ще им предложим с нашето ново меню с бели трюфели”, добави Генералния мениджър, Атанасиос Манос.
След това си набавете 1 кг почва от 0 до 20 см. Трюфелите съдържат всичките 9 аминокиселини, от които тялото се нуждае.(1) Богати са на въглехидрати, фибри, протеини, наситени и ненаситени мастни киселини, витамин С, фосфор, калций, магнезий, натрий, желязо и манган. Той има вкус гъби, които вкус смесва ядки или семена. Аз също съм голям ценител на италианската кухня и съм щастлив, че екипът ни ще пренесе автентичния италиански вкус в Банско. Но нищо не пречи да използвате ценните продукти и в домашно приготвената храна – за да се поглезите, да опитате нов вкус или да покажете чрез ястието си, че близките ви заслужават доза изтънченост. Трюфелите се намират трудно и не могат да се култивират. Ако сте се сдобили с по-голяма гъба, е нормално да не я използвате на едно готвене. Ако не желаете да ѝ отделяте по пет минути на ден, по-добре си потърсете сушени трюфели или трюфелово олио, които се продават в някои специализирани хранителни магазини. Не е необходимо да търсите сложни трюфелови гозби, в които да вложите подземните гъби. 9. От горе е необходимо да се подготвят подготвените листа, мъх и клони и отново изобилно да се налива вода, но вече около всяка дупка.
Готовите бонбони се прибират в хладилника за още един час. Разбиването на бадемовата кора на квадратчета ще работи добре за топене в тази рецепта за бонбони. Готовите бонбони подредете в голяма тава, покрита с хартия за печене. По техни думи в нито една европейска или световна дестинация не съществува подобно ограничение, дори напротив – има механизми за насърчаване на по-висок добив. Естествено – не ви е необходим цял килограм. Трюфелите са и едни от най-скъпите храни в света, струващи стотици или дори хиляди долари за килограм. Цената му на българския пазар надвишава 2000 лева за килограм. Търсенето на трюфели е сезонно занимание, тъй като различните видове са достъпни през различните месеци. Стопани от Силистренско и техни колеги от Румъния създадоха втората в България плантация за отглеждане на лешници и трюфели, като алтернатива на традиционното земеделие в региона. Екстра качество пресни черни летни трюфели, Tuber Aestivum vitt. Те могат да произвеждат бели или черни трюфели, въпреки че черните трюфели не са толкова специални, колкото белите трюфели.
Множество българи са започнали да разкопават земите в различни части на България в търсене на скъпите черни гъби, известни като трюфели. АДВ. З.: Освен Вие, който сте доставяли гъби, имало ли е някои от хората, с които сте работили, също събирачи на гъби, да не са искали Вие да им носите техните количествата, а сами да си ги доставят до базата? Шоколадът трябва да е много топъл и течен, но не и горещ. Пръстта трябва да се премахне напълно, защото микроорганизмите в нея могат да доведат до разваляне на трюфела. Най-важното, което трябва да знаете за трюфела е, че не бива да претърпява продължителна и груба термична обработка, защото губи ценните си аромати и вкуса си. Нея трябва да подсушавате стриктно и да сменяте „пелените” на гъбеното си бебче, щом се навлажнят. Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват в купа и се добавя щипка сол. От изброените продукти към гозбите се добавя съвсем малко количество, ето защо джобът на средно статистическия българин може да си позволи да олекне еднократно в името на глезнята или опитът на нещо ново. Той се добавя обелен и силно наситнен или непосредствено след края на термичната обработка или до 3 минути от финала ѝ. Вместо това, след премахване на пръстта, го увийте в пелена, тензух, домакинска хартия, салфетки или друг вид дишаща материя.

 

New Report

Close